Ensimmäisten harjakaisten aika!

Sateisena sunnuntai-iltana on hyvä hetki kertoilla loppuviikon kuulumisista, kuvin. Torstai-iltana saatiin toinen ja viimeinen harkkokuorma Lakalta. Siis torstaina 23.7. Melko uunituoretta tavaraa 😉

23.7.2015 (16)Viikon aikana valmisteltiin petiä myös tämän rakennusprojektin ainoalle elementeistä tehdylle rakennukselle, eli maakellarille. Koska kaikkea ei ehdi tehdä itse, päädyttiin hankkimaan kellari valmiina elementtinä Lakalta. Kellari koostuu kahdesta osasta, kellarielementistä ja tuulikaapista. Nämä nostetaan rakentajan valmistelemalle paikalle. Tämän jälkeen tarvitsee vain laittaa ulkopuoliset eristeet, asettaa paikalleen mukana tulevat ilmanvaihtoputket ja hyllyt, ja peittää kellari maalla. Helppoa ja nopeaa! Seuraavassa kuvassa salaojitettu kellarikuoppa.

Salaojitettu kellarin pohja.

Salaojitettu kellarin pohja.

Perjantaina päästiinkin seuraamaan melkoista jännitysnäytelmää. Tuulikaapista ja itse kellariosasta koostuvien elementtien paikalleen asetteleminen kuljetusauton nosturilla ei ollutkaan ihan helppo homma, kellari kun oli suunniteltu rinteeseen, ja vielä muiden rakennusten taakse. Lähenevä vesisade teki kellarin paikalleen nostamisesta vielä haastavamman, kun kuljetusauton oli ajettava savirinteeseen, joka vesisateella muuttuu melkoisen liukkaaksi. Pohjoiskarjalainen ammattitaito ei pettänyt tälläkään kertaa ja kellari saatiin paikalleen hurjasta kelistä huolimatta. Nyt puuttuvat enää Finnfoam-eristeet ja maat ympäriltä. Perjantai-iltapäivänä hetken tuntui kuin olisi ollut isommallakin työmaalla. Tontin vasemmassa laidassa urakoitiin kellaria paikalleen, keskellä kaivurikuski askarteli tienpohjia kuorma-auton tuodessa hänelle lisää tavaraa ja tontin oikeassa laidassa ajoneuvonosturi nosti harkkolavoja lähemmäs talon anturoita. Harmillisesti tästä ei ole kuvaa, koska en jaksanut juosta niin kauas että kaikki koneet olisivat samaan kuvaan mahtuneet :)

Kellari, kuljetusauto ja uhkaavat sadepilvet.

Kellari, kuljetusauto ja uhkaavat sadepilvet.

Kellarin paikalleen nosto.

Kellarin paikalleen nosto.

Kellari paikallaan.

Kellari paikallaan.

Vastaa